Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta

 

Mobilierul este unul dintre cele mai importante elemente ale locuintei noastre. El nu trebuie sa fie doar practic, ci si placut privirii. Acesta trebuie sa se potriveasca cu designul interior al locuintei si sa completeze aspectul camerei in care este plasat. Tocmai din aceste motive, modul in care alegem mobilierul este foarte important. In continuare, iti vom prezenta cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi mobila pentru locuinta ta.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/architecture-cabinets-carpet-chair-245208/

Materialele din care este construita

Daca vrei ca mobilierul tau se treaca tesul timpului, trebuie sa te asiguri ca este construit din materiale rezistente . Desi sunt mai ieftine, obiectele de mobilier fabricate din PAL si care au la baza o structura din aluminiu nu sunt la fel de durabile ca cele din lemn masiv. Structura de sustinere se poate deforma in timp, facand mobila instabila, iar rafturile din pal se pot crapa sau rupe, mai ales daca sunt folosite pentru a sustine greutati mari. In general, ar trebui sa te orientezi spre mobila produsa din lemn masiv si care are o structura solida.

 

Felul in care este asamblata

La fel ca la punctul de mai sus, cu cat un obiect de mobilier are o structura mai solida, cu atat va rezista mai mult. In teorie, mobila asamblata in fabrica, care nu ofera posibilitatea de a fi demontata, este cea mai sigura si durabila. Totusi, acest tip de mobila pune anumite probleme. In primul rand, este foarte greu de transportat, ocupa mult spatiu si este foarte grea. In al doilea rand, in cazul obiectelor mari, cum ar fi dulapurile, paturile si altele, exista posibilitatea ca acestea sa nu incapa pe usa locuintei. Daca nu esti interesat ca mobila ta sa reziste o generatie intreaga, sau iti schimbi domicilui frecvent, mobila modulara ar fi mult mai potrivita pentru tine. Aceasta nu va fi la fel de rezistenta, dar poate fi transportata cu usurinta. In plus, daca nu vrei sa iti bati capul cu asamblarea ei, exista companii care ofera atat servicii de transport mobila, cat si servicii de montare si demontare mobilier.

 

Dimensiunea mobilierului

Evident, obiectele de mobilier achizitionate trebuie sa aiba o dimensiune suficient de mare pentru a oferi spatiul de stocare necesar. In ultima perioada, mobila minimalista a devenit din ce in ce mai cautata. Aceasta este populara datorita designului ei modern, dar are lipsuri la capitolul utilitate. In general, atunci cand cumperi mobilier ar trebui sa ai in vedere atat aspectul cat si utilitatea lui.

 

Forma si aspectul

Mobila reprezinta o investitie de lunga durata si, desi ceea ce este in tendinte se va schimba constant, putini sunt cei care isi permit sa schimbe mobilierul suficient de des pentru a ramane in pas cu moda. In aceasta situatie, este mai bine sa alegi obiecte de mobilier care iti plac si se potrivesc stilului tau, decat sa tii cont de cele mai noi tendinte. De asemenea, forma mobilei ar trebui sa se potriveasca atat cu restul obiectelor de mobilier din camera, cat si din restul casei.

 

Închideți

Coș

Nu ai niciun produs în coș.